PetVetData + VetAssist állatorvosi szoftver: Összekötés és használat egyszerűen

Tudjuk jól, milyen fontos a PetVetData nyilvántartó rendszer minden magyar állatorvos számára: rengetegen kérdezték már tőlünk, össze lehet-e kötni a VetAssist-tal, a válasz pedig egyszerű: igen! Most megmutatjuk, mennyire gyors és könnyű összekapcsolni a két rendszert, illetve átnézzük azt is, hogyan működik az adatátadás.

 

Miért fontos, hogy állatorvosi szoftvered össze legyen kötve a PetVetData rendszerrel?

A PetVetData összeköttetés több szempontból is hasznos az állatorvosok számára.

A VetAssist betegfelvételi részébe elég csupán az állat mikrochip számát beírni ahhoz, hogy a PetVetData nyilvántartásában szereplő adatok automatikusan kitöltődjenek. Ezzel gyorsabbá és egyszerűbbé válik maga a betegfelvétel, miközben az állat meglévő oltásairól – vagy éppen azoknak hiányáról – is azonnal tájékozódhat az ellátó állatorvos.

Az összeköttetés nem egyirányú, nem csupán lekérdezésre van lehetőség, hanem feltöltésre is, ami azt jelenti, hogy a tulajdonos és az állat adatai is frissülni fognak a PetVetData-ban, ha a VetAssist-ban módosításra kerülnek.

Ez igaz az oltásokra és a kisállat útlevelekre is: a rendelőkben felvitt adatok a PetVetData-ban egyaránt szerepelni fognak.

Na de nézzük is meg, hogyan!

Macska az állatorvosi rendlőben, ahol VetAssist-ot és petVetData-t hazsnálnak.

PetVetData + VetAssist: Így kell összekötni őket!

Ahhoz, hogy a VetAssist állatorvosi szoftver és a PetVetData szinkronizálódni tudjon, szükség van az állatorvos

  • PetVetData felhasználó nevére
  • PetVetData jelszavára
  • kamarai számára

 

Ez a három információ bőven elég, és nyugalom! Semmiféle programozó tudást nem igényel a következő feladat. Lássuk a lépéseket!

 

  1. Keresd meg a „Felhasználók” menüpontot és kattints rá!
  2. Válaszd ki az „Adminok” lehetőséget, majd lépj bele! (Az állatorvosoknak admin-ként kell szerepelniük a VetAssist-ban)
  3. Keresd meg profilod – vagy annak az állatorvosnak a profilját, akivel még nincs összekötve a PetVetData – és kattints az „Adatlap” elnevezésű lehetőségre! A megjelenő űrlapon látni fogod az állatorvosra vonatkozó információkat.
  4. Görgess az adatlap legalsó részéhez, az „Állatorvosi adatok” mezőhöz!
  5. Írd be a PetVetData-ba való belépéshez is használt felhasználóneved, jelszavad és kamarai számod.
  6. Kattints az „Állatorvosi adatok mentése” gombra!
VetAssist és PetVetData összekötése

Hogyan működik az adatlekérdezés/adatfeltöltés?

Miután sikerült összekötni VetAssist rendszered a PetVetData-val, lekérheted és frissítheted az állatokra vonatkozó adatokat.

1. Adatok letöltése a PetVetData rendszeréből (betegfelvételnél)

Ahhoz, hogy betegfelvétel közben az állat adatai automatikusan kitöltődjenek a VetAssist-ban, szükséged lesz a mikrochip számra. Ha ezt beírod a betegfelvételi űrlap „Mikrochip száma” elnevezésű mezőjébe, majd rákattintasz a „PetVetData Letöltés” gombra, az elérhető adatok azonnal megjelennek a megfelelő mezőkben.

Ezzel egy időben láthatóvá válnak az állat oltásai és az érvényes útlevele is – amennyiben rendelkezik ilyennel.

2. Adatok feltöltése a PetVetData rendszerbe

Az állatok/tulajdonosok adatait az elmentett betegfelvételi űrlapon keresztül töltheted fel a PetVetData rendszerbe. A megnyitott űrlapon két gombot találsz ehhez a feladathoz. Az állatra vonatkozó adatokat az „[állat neve]adatainak feltöltése” gombra kattintással, a tulajdonosra vonatkozó információkat a „Tulajdonos adatainak feltöltése” gombra kattintással töltheted fel a PetVetData-ba.

3. Új oltás felvitele a VetAssist-ba – és egyúttal a PetVetData-ba

Új oltás felvitelekor az automatikusan megjelenik a PetVetData rendszerében is. Ehhez az elmentett betegfelvételi űrlapon – a „Háziállat adatai” résznél – kell az „Új oltás” gombra kattintani, majd a felugró ablakban megadni a vakcinára vonatkozó információkat. Mentés után az oltás mind a két rendszerben láthatóvá válik.

4. Új kisállat útlevél kiállítása és felvitele a PetVetData rendszerbe

Az elmentett betegfelvételi űrlapon – a „Háziállat adatai” résznél – kell az „Útlevél készítése” gombra kattintani, majd a megjelenő ablakba felvinni az útlevél számát és a kiállítás dátumát, valamint a hozzárendelés célját. A „Mentés” gombra kattintás után az útlevél adatai a PetVetData-ban is elérhetővé válnak, nem csupán a VetAssist-ban.

Ennyire egyszerű. Reméljük, tudtunk segíteni azoknak, akik VetAssist-ot használnak – és azoknak, akik még nem döntöttek a váltás mellett, de kíváncsiak, hogyan működik a Mi rendszerünkben ez a fontos funkció! Ha többet szeretnél tudni a VetAssist állatorvosi szoftverről, ismerd meg ide kattintva ->