VetAssist áramszünet idején: hogyan használható váratlan és tervezett áramkimaradás esetén is?

Váratlan áramszünetek gyakran előfordulnak, különösen a nyári viharok idején – ez pedig az állatorvosi rendelőket is nehéz helyzetbe hozhatja. Egyik ügyfelünk alig egy hete szembesült ezzel a kihívással, amit a VetAssist-nak hála nem is volt olyan nehéz kezelni. Nézzük meg, hogyan használhatja a VetAssist-ot áramkimaradás esetén is és hogyan biztosíthatja a rendelő fennakadás-mentes működését!

Készüljön fel Ön is, hogy ne az utolsó pillanatba kelljen kapkodnia!

Milyen fennakadást okozhat egy áramszünet előkészületek nélkül?

Egy váratlan áramszünet akár az egész rendelő működését megbéníthatja. Nem lesz elég fény a kezelésekhez, nem lehet elvégezni különböző laborvizsgálatokat, lehetetlenné válik a röntgenezés és a CT-készítés, leállhatnak az altatógépek, ezen felül pedig megbénulhat a betegfelvételi rendszer, a gyógyszerek nyilvántartása, a fizetés és a számlázás is.

Ez nem csak egy kis kényelmetlenség, hanem attól jóval több. Félbeszakadhatnak sürgős műtétek, lehetetlenné válhatnak fontos, azonnal szükséges vizsgálatok, elveszhetnek  bizonyos adatok, miközben a számlázás és a fizetés is teljesen felborulhat.

Előfordulhat, hogy a rendelést meg kell szakítani, ez pedig egyformán zavaró a gazdáknak, az állatoknak és az üzemeltetőknek is.

Hogyan maradhat áramszünet esetén is használható a VetAssist? Miért fontos ez?

A VetAssist segítségével sok mindent kezel egy rendelő. A betegfelvételtől kezdve, a felhasznált gyógyszerek felvitelén át egészen a számlázásig rengeteg kisebb-nagyobb feladatban nyújt segítséget, így a kiesése megbéníthatná, de legalábbis súlyosan megnehezíteni a teljes állatorvosi ellátást.

Szerencsére ezt meglehetősen egyszerű elkerülni – még hirtelen jelentkező áramszünet esetén is. Mivel a VetAssist szoftvert nem kell telepíteni, így soha nem lesz konkrétan egyetlen számítógéphez kötve, hanem bármilyen okostelefonról vagy tabletről elérhető marad.

Érdemes tehát a rendelőnek szereznie legalább egy, jó minőségű tabletet, amihez mobilnetet is kapcsolnak, így áramszünet esetén arról is stabilan használható marad a szoftver. Persze az eszközt mindig maximálisan feltöltve kell tárolni, hiszen lemerülve senki nem veszi hasznát. Érdemes lehet egy power bank-ről is gondoskodni, hogy pár órás szünet esetén se kelljen a akkumulátor töltöttségén aggódni!

VetAssist használata áramszünet alatt

Ami tehát a VetAssist áramszünet alatti működéséhez szükséges:

  • Tablat/okostelefon
  • Mobilnet, ehhez SIM-kártya
  • Opcionálisan power bank

Hogyan maradhat működőképes a bankkártyás fizetés is, amikor beüt egy áramszünet?

Ha a VetAssist szoftvert el lehet érni, akkor az adminisztrációs feladatok megoldásával már nem lehet különösebb probléma, a bankkártyás fizetés azonban más eset. A terminálnak működnie kell, ez pedig csak akkor lehetséges, ha hordozható, akkumulátoros POS terminált igényel fixen telepített, asztali verzió helyett.

+ Tipp: Mobil POS-t itt is igényelhet, kedvezményes áron!

Ha elérhető a VetAssist egy okos eszközről, a terminál pedig akkumulátorról működik, akkor rengeteg nehézség már leküzdöttnek is számít.

Hogyan tehető áramszünet-biztossá egy állatorvosi rendelő? Mit lehet még tenni?

Az imént említett megoldások abban segítenek, hogy áram és wifi nélkül is elérhető maradjon a VetAssist állatorvosi szoftver, illetve a bankkártyás fizetés, ez ugyanakkor önmagában még nem biztos, hogy elég a biztonságos működéshez.

Kisebb rendelők számára is hasznos lehet, nagy kórházaknak pedig különösen fontos, hogy a folyamatosan használatban lévő asztali számítógépekhez tartozzon egy szünetmentes tápegység. Ezek az eszközök nem alkalmasak arra, hogy órákon át árammal lássák el a gépeket, de pont elég időt adnak, hogy minden adatot biztonságosan el lehessen menteni, a számítógépeket pedig ki lehessen kapcsolni. (ezzel meg lehet előzni a gépek meghibásodását)

Persze a legbiztosabb megoldás egy olyan generátor beszerzése, ami képes lehet az egész épületet ellátni energiával addig, amíg helyre nem áll a hálózat. Így sem a világításról, sem az ellátáshoz fontos berendezések működéséről nem kell lemondani.

A mobilnettel ellátott tablet, az akkumulátoros POS terminál és a szünetmentes tápegység akkor is hasznos lehet egy rendelő számára, ha a biztonság kedvéért generátort is vásároltak. Ezeknek az eszközöknek a beszerzését mindenképp ajánljuk – nem csak a VetAssist, hanem az egész rendelő működésének érdekében!