Betegfelvétel menete a VetAssist állatorvosi szoftverben

Minden állatorvosi rendelő működtetéséhez nélkülözhetetlen a betegek nyilvántartása, az érkező páciensek rendszerbe iktatása, a kezelések és a felhasznált gyógyszerek pontos vezetése, illetve ezen feladatok gyors, hatékony elvégzése. Nézzük meg, hogyan is működik egy betegfelvétel a VetAssist állatorvosi szoftverben!

A BETEGFELVÉTEL menü: a kezelést megelőző feladatokról

Amikor új páciens érkezik a rendelőbe, a betegfelvételt a VetAssist adminisztrációs felületének „Betegfelvétel” elnevezésű pontjába lehet megkezdeni.

Az „Új Betegfelvétel” gombra kattintás után megjelenik egy űrlap, amin először a tulajdonos, később pedig a háziállat adatait kell megadni. Nézzünk meg pár információt, amit nem árt tudnod ezzel a felülettel kapcsolatban!

VetAssist - betegfelvétel működése

1. Automata adatbetöltés - A „Név” mezőben rákereshetsz korábban már felvitt tulajdonosokra

VetAssist - betegfelvétel működése

Amikor a „Név” mezőbe elkezded begépelni a tulajdonos nevét, egy legördülő menüben megjelennek a releváns opciók, az azonos vezeték nevű, azonos nevű, korábban már felvitt gazdák. Ha az aktuális páciens járt már a rendelőben, elég rákattintani a megfelelő névre, és adatai automatikusan kitöltődnek.

„Háziállat” pontban ilyenkor kiválasztható, hogy egy korábban már kezelt kedvenc adatait töltse be a rendszer, vagy új állatot adjon hozzá. A lenyíló menüben megjelenik az „Új háziállat felvitele” opció, aminek kiválasztásakor az állat adatlapja üresen marad, azt ki kell tölteni.

Ezen kívül a korábban felvitt állatok neve is szerepelni fog a listában, így ha például valaki kontrollra érkezik, elég a kedvenc nevére kattintani, hogy a rá vonatkozó információkat se kelljen ismét kitöltenie a recepciós kollégának.

Ez a lehetőség nagy mértékben meggyorsítja a betegfelvételt abban az esetben, ha nem új páciensről van szó, azonban akkor sem kell feltétlenül minden adatot manuálisan kitölteni, ha az állat még sosem járt az intézményben. Lássuk ezt is!

2. PetVetData integráción keresztüli adatbetöltés – elég a mikrochip számot beírni

Amennyiben a rendelőbe érkező állatban van beültetett mikrochip, úgy annak a számát kell beírni a „A Háziállat adatai” rész „Mikrochip száma” nevű mezőjébe. Ha ezek után rákattintasz a „PetVetData Letöltés” gombra, a nyilvántartó rendszerben elérhető adatok meg fognak jelenni a VetAssist admin felületén.

Ha szeretnél többet tudni a PetVetData és a VetAssist összekötéséről és az adatok szinkronizálásáról, olvasd el ezt a cikket is:

PetVetData + VetAssist állatorvosi szoftver: összekötés és használat egyszerűen

Chipszám és korábban felvitt felhasználói adatlap nélkül is egyszerűen ki lehet tölteni az űrlapot, amin csak a *-al jelölt mezők számítanak kötelezőnek.

3. Adminisztrátori megjegyzés rovat – segítség az orvosoknakitt a címsor szövegét

A betegfelvételi űrlap tulajdonosra vonatkozó részén található egy „Adminisztrátori megjegyzés” mező. Ezt természetesen üresen lehet hagyni, de a probléma rövid összefoglalása segítheti a vizsgálóban dolgozó állatorvosok munkáját. Érdemes kitölteni, később a betegfelvételek listájában is sokkal könnyebb így átlátni, ki milyen kezelésre érkezett.

Az elmentett űrlap megjelenik a „Betegfelvételek” listájában, ahol elérheti bármelyik orvos, asszisztens, recepciós és adminisztrátor.

Kezelések, gyógyszerek felvitele betegellátás közben

Az elmentett betegfelvételi űrlapot a „Megtekintés” gombra kattintás után lehet szerkeszteni – ilyenkor már hozzá lehet adni különböző gyógyszereket, kezeléseket, terápiákat.

Az ellátás során használt gyógyszerek felvitele

A különböző gyógyszereket, teszteket, cseppeket a betegfelvételi űrlap „Termékek” részén lehet felvinni, az „Új Termék felvitele” gombra kattintás után. A felugró ablakban el kell kezdeni begépelni a gyógyszer nevét, a megjelenő lehetőségek közül pedig egy egyszerű kattintással ki lehet választani a szükséges terméket. A mennyiséget a „Termék hozzáadása” gombra kattintás után lehet majd megadni. Különböző terápiák megadásának ugyan ez a menete, csak a „Terápiák” fül alatt.

Egyéb lehetőségek a betegfelvételi menün belül: számla kiállítás, dokumentum feltöltés, összes betegfelvétel megtekintése

1. Egy tulajdonoshoz tartozó összes betegfelvétel megtekintése

Ha az ellátó orvos meg szeretné nézni az állat korábbi betegfelvételében szereplő adatokat, akkor azt nagyon egyszerűen megteheti. A betegfelvételi űrlap felső részén látható egy „xy összes betegfelvétele” elnevezésű gomb – csupán erre kell rákattintani. Ez után egy listában megjelenik minden korábbi betegfelvétel, amiket innen meg is lehet nyitni.

2. Dokumentum feltöltés – laboreredményekhez, vizsgálati eredményekhez

Különböző leleteket, laboreredményeket és más dokumentumokat a betegfelvételi űrlap „Feltöltött dokumentumok” részén lehet csatolni. A „Dokumentum feltöltése” gombra kattintás után megjelenik egy ablak, amiben a „Fájl feltöltése” opciót kell választani, majd a számítógépen megkeresni az adott fájlt.

3. Számla generálás

Egy-egy kezelés lezárásakor a betegfelvételi űrlap legalsó részén található, „A megrendeléshez tartozó dokumentumok” elnevezésű részben generálhatsz különféle típusú számlákat. Díjbekérő számlát átutalásos fizetéskor szokás kiállítani, előlegszámlát akkor, ha a teljes fizetendő összeg valamekkora részét a kezelés előtt kell teljesíteni (nagyobb műtétek), egyszerű számlát pedig minden más esetben.

Bármilyen kérdés merül fel benned a VetAssist szoftver használatával és funkcióival kapcsolatban, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!